;

Wand- en vloertegels

 

Om te beginnen zijn tegels gewoon mooi. De producenten volgen voortdurend de modetrends, zodat ze de woning iedere gewenste uitstraling kunnen geven. Een moderne, minimalistische sfeer met betonlook tegels, een klassieke sfeer met tijdloos marmer- en natuursteen of warme aardetinten, een barokke uitstraling met gestileerde bloemmotieven bijvoorbeeld uitgevoerd in Bisazza Mozaiek of een combinatie van deze stijlen. Hiernaast vindt u een impressie van een aantal prachtige werken uitgevoerd met dit prachtige glasmozaiek.

 

In de showroom van MoreFloors Breda vindt u een keur aan keramische tegels in elke maatvoering, design, kleur en look.

 

Onze legmethodes;

Buttering floating methode

Wilt u grote tegels dubbel verlijmen? Wij passen dan de buttering floating methode toe:
 • We brengen met de vlakke kant van de spaan, tegellijm aan op de gehele onderkant van de tegel;
 • en brengen op de ondergrond volledige lijmrillen aan.

De buttering floating methode passen we vooral toe bij grootformaat tegels, 100x100 cm, 120 x 120 cm. buitentoepassingen, kritische ondergronden en zware belasting. Met de buttering floating methode creëer je dan een 100% lijmcontactvlak en ben je verzekerd van een optimale hechting van de tegel aan de ondergrond.

 

Wanneer pas je de dikbed methode toe?

Met een troffel of spaan breng je een contactlaag aan op de ondergrond en klop je de tegels met een rubberen hamer één voor één in de dikbed mortel. Dit pas je voornamelijk toe bij ongekalibreerde tegels, dit betekent dat de tegels niet even dik zijn. Met de dikbed methode werk je de hoogteverschillen weg en zorg je voor een optimaal lijmcontact.

 

 • project
 • project
 • project
 • project
 • project
 • project
 • project
 • project
 • project
 • project
 • project
 • project
 • project
 • project

Veelzijdig

 

Een tegel is een veelzijdig product en kan voor allerlei ruimten in en rondom de woning gebruikt worden. Denk daarbij niet alleen aan een badkamer en een woonkamervloer, maar ook aan tegels voor de hal, keuken en het terras. Voor iedere ruimte zijn er talloze mogelijkheden, met tegels in verschillende materialen, formaten en tinten. Wat dat laatste betreft: natuurtinten, zoals zachte aarde- en zandtinten zijn nog steeds erg populair, naast de combinaties van zwart en wit.

Bijzonder zijn ook look-a-like tegels, die soms niet eens meer op tegels lijken. Naast imitaties van marmer en natuursteen zijn dat tegels met een hout-, leather-, of metallic-look. Maar ook behang-look wordt steeds meer geproduceerd: dit zijn tegels met een behangstructuur. Tegels zijn immers allang niet meer glad en vlak, maar hebben allerlei structuren en 3D-motieven.

 

Onderhoud

Een tegelvloer- of wand is eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Meestal is reinigen met een natte doek voldoende om vlekken en vuil te verwijderen. Door goed te voegen dringt het vuil ook niet tussen de regels door. Bij sommige materialen, zoals natuursteenvloeren, is het nodig om na het tegelen een speciale behandeling uit te voeren, zodat de tegels beschermd zijn tegen het binnendringen van vuil.

 

Duurzaam

Een tegelvloer- en wand gaan erg lang mee; het is -vergeleken met andere vloer- en wandbedekkingsproducten- een erg duurzaam product. Tegels hebben een hard oppervlak en zijn daardoor erg praktisch in allerlei ruimten van de woning, zeker wanneer je kiest voor tegels met een hoge slijtweerstand.

Bisazza Face via MoreFloors geleverd en geinstalleerd.jpg

Duurzaam

Een tegelvloer- en wand gaan erg lang mee; het is - vergeleken met andere vloer- en wandbedekkingsproducten - een erg duurzaam product. Tegels hebben een hard oppervlak en zijn daardoor erg praktisch in allerlei ruimten van de woning, zeker wanneer je kiest voor tegels met een hoge slijtweerstand.

 

XXL en superdun:

Grootformaat tegels zijn tegenwoordig sterk in opkomst. Ze zijn verkrijgbaar in het formaat 45 x 90 cm, in 90 x 90 cm, 100 x 100 cm of 120 x 120 cm en zelfs in 360 x 120 cm. Door het gebruik van grootformaat tegels lijkt een ruimte groter dan hij in werkelijkheid is; bovendien passen ze goed in een minimalistische sfeer. Het spreekt voor zich dat het verwerken van grootformaat tegels wat extra aandacht vereist. Tegels kunnen ook steeds meer vervaardigd worden van dunner materiaal, van bijvoorbeeld 6 mm of 5 mm en zelfs van 3 mm. Hierdoor zijn ze lichter en dus gemakkelijk te verwerken, wat met name bij grootformaat tegels van belang is. Let er wel op dat de dunne tegels voldoende bestand moeten zijn tegen het gewicht wat er op rust; superdunne tegels Neolith of Kerlite genoemd, zijn daarom vooral geschikt voor wanden. Als men deze op de vloer geinstalleerd worden maakt men gebruik van de zogenaamde "butter float techniek", hierbij wordt zowel de tegel als de vlakke ondergrond ingesmeerd met tegellijm. MoreFloors maakt gebruik van echte specialisten die hun vak goed verstaan. Er mag geen lucht onder de tegel zitten!

 

Onderhoud

 

Een tegelvloer- of wand is eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Meestal is reinigen met een natte doek voldoende om vlekken en vuil te verwijderen. Door goed te voegen dringt het vuil ook niet tussen de regels door. Bij sommige materialen, zoals natuursteenvloeren, is het nodig om na het tegelen een speciale behandeling uit te voeren, zodat de tegels beschermd zijn tegen het binnendringen van vuil. U kunt bij MoreFloors uitgebreid advies krijgen over de behandeling van vloeren. Wij hebben voor natuursteen alle producten van HMK Moeller chemie standaard op voorraad staan.

 

Afspraak maken
 • project
 • project
 • project
 • project

Tegelvloeren en plavuizen

 

Tegelvloeren en plavuizen kunnen in iedere woonruimte toegepast worden. Een tegelvloer heeft veel voordelen, is zeer sterk en kan tegen een stootje. De laatste jaren zijn er enorm veel nieuwe tegeldesigns en mogelijkheden ontwikkeld voor tegelvloeren. Hierdoor is de tegelvloer ook in moderne toepassingen en ontwerpen zeer goed bruikbaar. Een heel groot voordeel van een tegelvloer is dat je met betrekking tot het onderhoud geen zorgen hoeft te maken, tegelvloeren en plavuizen zijn namelijk zeer eenvoudig met de meest gangbare reinigingsproducten te reinigen.

 

Combineren kan behalve met figuren en verschillende kleuren, ook met verschillende tegelsoorten en tegelformaten. Er zijn kleine en grote tegels en alles wat er tussenzit en vierkante, driehoekige, zeshoekige, rechthoekige waarmee allerlei verschillende motieven en patronen gelegd kunnen worden. Tegels kunnen behalve recht ook diagonaal gelegd worden. Grote tegels kunnen worden afgewisseld met kleine tegels. Een toilet kunt U groter laten lijken door een grote tegel diagonaal erin te leggen.

 

Zo ziet U maar er is bij MoreFloors vloeren Breda keus genoeg. Zoals U hierboven al gelezen heeft zijn er mogelijkheden genoeg en zijn die ook niet allemaal te beschrijven en dus is een bezoek aan onze uitgebreide tegelshowroom toch wel noodzakelijk om een idee te verkrijgen van de kleuren en de mogelijkheden. U bent bij MoreFloors vloeren Breda van harte welkom.

Wel of geen vloerverwarming?

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, helaas een tegelvloer is niet warm, dus is een aanschaf van een vloerverwarming is geen gek idee. Het is tegenwoordig ook mogelijk in bestaande vloeren een vloerverwarming te maken zowel elektrisch als conventioneel (op de verwarmingsketel aangesloten). Informeer bij MoreFloors vloeren Breda over de voor en nadelen van beide systemen. Toch kan kleur ook veel doen, en heeft niet iedereen vloerverwarming onder de tegelvloer nodig, het blijft uiteindelijk toch een beslissing van persoonlijke aard. De uiteindelijke keuze om wel of geen vloerverwarming te kiezen is uiteraard ook sterk afhankelijk van uw eigen gevoel, van het prijskaartje, de mogelijkheden die een vloerverwarming biedt en daarbij niet te vergeten de mogelijkheden die de betreffende ondervloer biedt met betrekking tot de toepassing van een vloerverwarmingssysteem.

 

Vloerverwarming kan op diverse manieren worden toegepast: vloerverwarming met slangen, elektrische vloerverwarming of een gefreesde vloerverwarming. Ook is een tegelvloer op nagenoeg iedere ondergrond toe te passen. Let wel op dat iedere ondergrond zijn eigen specifieke eisen heeft en dat er ook vaak speciale behandelingen moeten worden toegepast zoals b.v. etsen, opruwen, ontvetten of egaliseren. De vloerverwarming kan in een aantal groepen worden aangelegd, het is zelfs ook mogelijk om via MoreFloors Breda een aansluiting op een stadsverwarming te realiseren.

 

Onderhoud

Zoals u wellicht weet: Onderhoud = behoud. Morefloors heeft een speciale webshop ingericht voor al uw onderhoudsproducten. Bestel simpel wat u - en uw vloer - nodig heeft en laat het bezorgen (of kom het in onze showroom ophalen).

vloerverwarming onder keramische tegels, een optie mogelijk bij MoreFloors Breda

Is uw interesse gewekt?

 

U kunt bij ons in de showroom terecht of direct een afspraak maken

 

 

Afspraak maken