Houten vloeren

 

 

Bij MoreFloors vloeren Breda heeft men naast natuursteen vloeren, keramische tegels, laminaat vloeren, bamboe vloeren, vinyl vloeren en terrashout ook een zeer compleet assortiment in houten vloeren. Alle houtsoorten zijn verkrijgbaar in zowel massief, lamelplanken, multiplanken, lamelvloeren en authentieke en multiplank visgraat vloeren. Wij zijn de specialist in eiken houten vloeren met meer dan 100 verschillende behandelingen! Zowel gelakte vloeren als hardwax vloeren icm een pigment olie (decor was).

Introductie Parket

 

 

Parket is de verzamelnaam voor vele soorten hardhouten vloeren, die massief zijn of uit diverse lagen zijn opgebouwd (multiplanken, lamelplanken) en op verschillende manieren kunnen worden gelegd. Een parketvloer is gemaakt van diverse soorten hout dat op een speciale manier wordt geschuurd, gefreesd, gezaagd en gedroogd en behandeld met olie of lak. De mogelijkheden op het gebied van houten vloeren zijn eindeloos. Bij MoreFloors vloeren Breda kunt u alle denkbare vloeren naar uw wens vinden.
Voor een houten vloer op vloervermarming, warmte- koeling of klimaatvloerverwarming, kunt u het beste kiezen voor een multiplank of lamelplank, deze vloeren hebben een toplaag van echt hout en worden met een elastische lijm rechtstreeks verlijmd op de (betonnen)ondergrond. De vloerverwarming kan zelfs ook als hoofdverwarming gebruikt worden,.

Europees eiken visgraat 10 x 50 cm gerookt + wit geolied authentiek gelegd op eiken mozaik matjes icm vloerverwarming als hoofdverwarming, gerealiseerd door MoreFloors Vloeren Breda.jpg

Bauwerk Parket

 

Met Bauwerk biedt MoreFloors u een vloer van topkwaliteit in ieder prijssegment en gaat u voor de betrouwbaarheid van een Zwitsers topmerk, dat al 80 jaar parketvloeren maakt. Niet alleen in de zin van kwaliteit en beschikbaarheid, maar ook met een perfecte technische ondersteuning en after sales. Bauwerk Parkett is duidelijk onderscheidend op de markt dankzij haar eigentijdse kleuren en vooral geroemd door haar meerlaags systeemparket. Uniek is dat het Casapark drielaags systeemparket speciaal gemaakt is voor verlijming op vloerverwarming. De delen hebben een rechte mes-en groefverbinding , waardoor deze goed in elkaar schuiven. Naast een brede keuze deze Casapark reeks van 14-18-22 cm breed, zijn de Zwitsers de meest complete kwaliteitsleverancier van tweelaags kwaliteits parket, van 7 tot en met 26 cm breedte, dat ook geschikt is voor directe verlijming op vloerverwarming.
Hiernaast hebben wij ook de complete vloeren lijn van Bauwerk Parket: oa. de Vintage verouderde serie, Silverline extra breed, maar ook de zogenaamde Formpark serie dat is een ingenieuze lijn met 2 formaten: dikte 11 x 260 x 520 mm en 11 x 260 x 780 mm te leggen in extreme mammoet-/walvisgraat reuze visgraat patronen of een 24 tal blokpatronen.

 

 

Afspraak maken

Massief parket

 

Massief parket, ook wel traditioneel parket genoemd bestaat uit massieve vloerstroken met een dikte van 7 t/m 21 mm. Bij massief parket maken we een onderscheid tussen verschillende soorten: massief strokenparket, mozaiek parket, massieve planken, hoogkantlamel, parket en tapis. Deze vloeren kunnen hoofdzakelijk door ervaren vloerleggers worden gelegd en worden op locatie geschuurd en afgewerkt. Het voordeel van massief parket is dat het praktisch onverslijtbaar is en langdurig meegaat indien de vloer vakkundig en netjes is gelegd en afgewerkt. Ook heeft deze parketsoort een groot warmte-isolerend vermogen. 

Introductie Parket

 

Parket is de verzamelnaam voor vele soorten hardhouten vloeren, die massief zijn of uit diverse lagen zijn opgebouwd (multiplanken, lamelplanken) en op verschillende manieren kunnen worden gelegd. Een parketvloer is gemaakt van diverse soorten hout dat op een speciale manier wordt geschuurd, gefreesd, gezaagd en gedroogd en behandeld met olie of lak. De mogelijkheden op het gebied van houten vloeren zijn eindeloos.

 

Bij MoreFloors vloeren Breda kunt u alle denkbare vloeren naar uw wens vinden. Voor een houten vloer op vloervermarming, warmte- koeling of klimaatvloerverwarming, kunt u het beste kiezen voor een multiplank of lamelplank, deze vloeren hebben een toplaag van echt hout en worden met een elastische lijm rechtstreeks verlijmd op de (betonnen)ondergrond. De vloerverwarming kan zelfs ook als hoofdverwarming gebruikt worden, er wordt wel aangeraden om u zich te houden aan het opstookprotocol dat verstrekt wordt door MoreFloors vloeren Breda. Omdat hout een isolerende werking heeft krijgt u altijd wat verlies. De Rc-waarde is bepalend. Wij geven u uitgebreid vloerenadvies en garantie tot een breedte van max. 220 mm.

 

Gratis showpanelen bibliotheek

 

MoreFloors vloeren Breda is exclusieve Bauwerk Prime Store met een prachtige showroom met goede adviseurs en maakt gebruik van professionele vaste parketeurs. Voor uw aankoop bieden wij als Bauwerk Flagship Store Breda eersteklas displays. Om er voor te zorgen dat u de juiste vloer kiest in onze showroom, kunnen wij als Primes Store online showpanelen bestellen, die wij aan u, als klant, kunnen tonen, zodat de vloer altijd geheel naar u wens gekozen wordt. Deze kunnen wij dankzij het perfect werkende logistieke systeem van onze leverancier binnen de gestelde termijn aan u bezorgen.

 

Massief parket

 

Massief parket, ook wel traditioneel parket genoemd bestaat uit massieve vloerstroken met een dikte van 7 t/m 21 mm. Bij massief parket maken we een onderscheid tussen verschillende soorten: massief strokenparket, mozaiek parket, massieve planken, hoogkantlamel, parket en tapis. Deze vloeren kunnen hoofdzakelijk door ervaren vloerleggers worden gelegd en worden op locatie geschuurd en afgewerkt. Het voordeel van massief parket is dat het praktisch onverslijtbaar is en langdurig meegaat indien de vloer vakkundig en netjes is gelegd en afgewerkt. Ook heeft deze parketsoort een groot warmte-isolerend vermogen.

 

Tapis

 

Onder tapis, het franse woord voor tapijt, verstaat men tapijtdik parket van om en nabij de 6 tot 8 mm. De parketplankjes welke in vele patronen kunnen worden gelegd , worden vastgezet op een ondervloer van plaatmateriaal (of industrieel mozaiek) met lijm en daarna vastgezet met kleine spijkertjes. Spijkergaatjes worden daarna opgevuld. Hierna kan de vloer worden geschuurd en krijgt een oppervlaktebehandeling. Op deze wijze ontstaat een duurzame en veelzijdig toepasbare vloer die aan vele wensen kan voldoen. Het spreekt voor zich dat deze vloer uitsluitend door ervaren vakmensen kan worden gelegd.

 

Mozaïek

 

De veelal Eiken latjes worden in vierkante blokjes gelegd en wel zodanig dat de vezelrichting steeds haaks op de andere blokjes staat. Gangbare diktes zijn 8 en 10 mm. Deze vloer wordt direct verlijmd op de ondervloer.

 

Lamelvloeren

 

Lamelvloeren zijn fabrieksmatig geproduceerde houten vloeren waarbij de gezaagde parket stroken zijn verlijmd op een onderlaag van vuren - triplex - mdf of een ander plaatmateriaal. Deze vloeren worden kant en klaar afgewerkt aangeleverd en kunnen door de "doe het zelver" zelf gelegd worden. Doordat de vloer al kant en klaar is, hoeft hij niet meer te worden afgelakt. Meestal worden deze vloeren zwevend gelegd maar kunnen ook rechtstreeks op de ondervloer verlijmd worden.

 

Dunhoutvloeren

 

Deze houten vloeren bestaan in het algemeen uit 3 mm. Houten stroken welke voorzien zijn van een lijmlaag. Bij deze vloer moet op de bestaande ondervloer een voorgelijmde tussenvloer worden aangebracht. Met behulp van een rubber hamer worden de voorgelijmde houten delen vastgezet op deze tussenvloer. Dunhoutvloeren zijn in een aantal varianten leverbaar.

MoreFloors Breda, specialist in houten vloeren

Is uw interesse gewekt?

 

U kunt bij ons in de showroom terecht of direct een afspraak maken

 

 

Afspraak maken