;

29/05/2018

Welke vloer is geschikt voor vloerverwarming?

 

Die vraag krijgen we keer op keer in onze showroom, vooral nu vloerverwarming (en koeling) in de meeste nieuwbouw woningen de nieuwe standaard is.

Nu wil het toeval dat tegenwoordig ook veel leveranciers van vloeren op de toepassing van vloerverwarming inspelen en daardoor tal van vloeren geschikt zijn (geworden).

MoreFloors uitgebreide verzameling vloeren voor vloerverwarming
MoreFloors uitgebreide verzameling vloeren voor vloerverwarming

Zoals daar zijn:

Van oudsher de keramische tegel, met zijn moderne broer/of zus zo u wilt het keramisch parket.
Van betonlook 60 x 60 tegels tot XL tegels – ook vooral in betonlook grijs, antraciet, met of zonder gemêleerd uiterlijk – van 120 x 120cm. De tussenmaat 80 x 80 tegels stijgt in populariteit, daarom heeft MoreFloors een geheel nieuwe wanddisplay geplaatst waar maar liefst 23 nieuwe tegels te zien zijn – met daarnaast een tablet zodat u per tegel daadwerkelijk kunt zien hoe elk van deze tegel geïnstalleerd er uit gaat zien!

 

Naast de tegels beschikt MoreFloors over een keur van voorbeelden van het keramisch parket waarbij door moderne printtechnieken uw vloer er uit zal zien als echt hout. Kom gerust eens langs om te kijken wat er op dit gebied allemaal te zien is.

 

Keramisch parket vloeren breda MoreFloors mooiste vloer nederland

 

 

Ook zeer geschikt is een echte houten vloer, zolang het maar de zogenaamde “multiplank” is: eiken toplaag van 3 -4 mm op een multiplex constructie waardoor eventuele beweging in het hout zeer beperkt tot bijna onmogelijk wordt. Deze multiplanken hebben we in normale plank uitvoering en ook in diverse visgraat uitvoeringen, van standaard 70mm tot walvisgraat 180mm (18cm) breed – met bijbehorende passende lengtes. En natuurlijk in tal van (olie) kleuren, gerookt, geschaafd, geschuurd, verouderd en in tal van gradaties van Select tot Rustiek en alle mixen daartussen (extra rustiek met zijn grote noesten is niet echt aan te raden bij vloerverwarming, door uitdroging kunnen sommige van deze noesten uit de vloer komen en kijkt u op een stuk multiplex).

 

Maakt u zich geen zorgen over de overdracht van warmte bij een houten vloer, het kan ietsjes langer duren voordat deze vloer warm wordt, maar dan blijft het ook langer op temperatuur als bijvoorbeeld een keramische tegel. Dus economisch gezien in vergelijking tussen hout versus tegels: het heft elkaar gewoon op.

 

DSC01919.JPG

 

PCV vloeren, geplakt of zwevend, kan natuurlijk ook altijd op vloerverwarming, een zeer praktische en onderhoudsvriendelijke vloerbedekking. En ook weer in tal van kleuren en prints, van vrolijk gekleurde tegels tot niet van echt te onderscheiden hout- en/of tegellook. De rigide pvc clickvloeren met hun speciale ondervloer vallen binnen de standaardnorm van warmte overdracht (RC waarde van 0,068 m2k/w), de plakversies sowieso. Kom echt eens een keer kijken om u te laten verrassen door de verscheidenheid aan pvc vloeren die wij hier op show hebben.

 

Zoals u ziet – en leest – is er eigenlijk geen enkele vloer die niet bij uw vloerverwarming past, alle populaire types, keramisch, hout en pvc, zijn er uitermate geschikt voor.

 

Maar ook voor de vloerverwarming zelf kunt u bij MoreFloors terecht, wij werken samen met een van de meest gerenommeerde installateurs in Nederland. Voor hoofdverwarming zowel als voor bijverwarming. Laat u zich hierover eens vrijblijvend voorlichten! Ook voor toebehoren voor een gezond klimaat in uw woning d.m.v. luchtbevochtigers (in een modern stijlvol jasje) kunt u natuurlijk bij ons terecht.

 

In de MoreFloors’ showroom te Breda kunt u een rijkdom van voorbeelden van alle genoemde vloertypes zien. Was u een tijdje terug nog bij ons te gast, kom gerust weer eens langs, tal van displays zijn vernieuwd!