;

15/03/2019

UItgelicht: Marmoleum, een Welt op zich!

 

Een ideale vloer is onderhoudsvriendelijk en tegenwoordig ook zo veel mogelijk gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Marmoleum combineert deze twee wensen als een van de beste.

 

Marmoleum geeft je een keur aan keuzes, en wat je ook kiest, het is een product gemaakt van 97% natuurlijke stoffen, tevens CO2 neutraal geproduceerd in Nederland, dus wat wil je nog meer?

 

Nu denken toch de meeste mensen bij het horen van de optie Marmoleum direct aan hun kleuterschooltijd (nog een bewijs van onderhoudsvriendelijkheid, ook tegenwoordig kiezen heel voor onderwijsinstellingen voor deze praktische vloerbedekking). 
Maar deze herinnering aan sterk gemeleerde kleuren op de vloer verdwijnt naar de achtergrond zodra ze de vele moderne designs zien die tegenwoordig het Marmoleum assortiment kenmerken!

Marmoleum Walton Liquid Clay - in slaapkamer, verkrijgbsaar bij MoreFloors

Zoals beton-look designs, hierboven uit de Concrete serie - Liquid Clay, zeer robuust en toch rustgevend in bijvoorbeeld slaapkamers.

In banen van twee meter breed (haast) zo naadloos als een gietvloer, maar veel makkelijker te onderhouden.

Marmoleum Modular in tal van kleurschakeringen - ook verkrijgbaar bij MoreFloors Breda

Maar ook dit is Marmoleum, nu in de Marmoleum Click serie waarbij tegels en rechthoeken voor een heel ander gevoel zorgen.

Niet alleen uitsprekende kleuren, ook rustige ton-sur-ton keuzes zijn mogelijk.

Marmoleum_Modular_t5230_t5232_Lines.jpg

Een andere serie met tegels en rechthoeken is de Modular serie, zeg maar de plakversie van de click serie. Hiermee kun je - door het combineren van kleuren en designs - zelfs Escher achtige vloeren maken.

 

Marmolem Modular ton-sur-ton.png
Nog een voorbeeld uit de Modular reeks waarbij door het gebruik van de ton-sur-ton kleuren zowel een duidelijke afscheiding van de ruimtes als een speelsheid naar voren komt.

 

MarmoleumChocolatReeks.jpg

 

Een ander voorbeeld van de Marmoleum in banen - waarbij je kunt kiezen of je de banen aan elkaar wilt laten lassen met eenzelfde kleur zodat de vloer haast waterdicht is, de zgn MarmoWelt - is de Chocolade reeks. De buurman van de producent is namelijk een cacao fabriek die de cacoa doppen ter beschikking stelt voor het nieuwe design. Je kunt nu zelfs je favouriete chocolade kiezen als vloerdesign: witte, melk, dark en zelfs eentje met een thee smaak: earl grey. 

 

Marmoleum in zacht gekleurd lijnenspel

En wat denk je van een zacht gekleurd lijnenspel? Marmoleum Stratio beschikt over een palet van zachte en sterke kleuren. Durf eens te combineren met verschillende designs en kom tot een unieke vloer!

 

Maar Forbo - de producent van Marmoleum - heeft nog veeeeeel meer:

 

MarmoleumEnBloemen.jpg

Waarom combineer je niet Concrete Marmoleum Flux met een bloemetjestapijt - Flotex Vision Floral: Botanical Magnolia - om maar eens iets te noemen. 

 

SureStepForboScheepsdek.jpg

Maar ook voor hout - met relief - draait deze producent zijn hand niet om. Bijna niet van echt te onderscheiden, en net als echte houten vloeren, zijn deze LTV producten als eik in talloze "natuurlijke" kleuren te verkrijgen, zoals de populaire white-wash, maar ook de vintage en traditional doen mee.

Laat je een keer verrassen, spring eens uit de band, wordt een trendsetter in plaats van een trendvolger.

Kom eens langs bij MoreFloors en bekijk alle mogelijkheden - die dus nog talrijker zijn dan hierboven in beeld gebracht.

 

Marmoleum mag zich tegenwoordig echt een klimaatakkoord bestendige vloer noemen - verbeter de wereld, begin met de vloer!