;

15/06/2020

Visgraat is en blijft van alle tijden

 

Een visgraat patroon vloer bestaat eigenlijk al eeuwen, verveelt nooit maar is ook onderhevig aan trends. Zo is de vraag naar dit vloertype hoog of laag - of er tussen in, maar helemaal verdwijnen doet het nooit.

 

De meest bekende visgraat is een houten visgraat, authentiek massief Eiken strookjes op een authentieke mozaiek ondervloer verlijmd en gespijkerd. Met de moderne olies in elke kleur - voor of na installatie - te oliën. Tegenwoordig wordt visgraat ook steeds meer als Multi of Lamel visgraat geleverd.

 

Maar vloerbedekking moderniseert, onderhoudsvriendelijke producten komen meer en meer om de hoek kijken.


Even terzijde: ook het onderhoud van een houten vloer is gemoderniseerd! Het is niet langer nodig een maal per jaar de huisraad op straat (of in de tuin) te zetten om de vloer in de onderhoudsolie te zetten. Vloeibare was (polish) eens per half jaar op de loopvlakken sprenkelen, uitwrijven met een Swiffer en klaar is Kees!

 

Zo kennen we al geruime tijd Keramisch Visgraat - zie dit eerder artikel - uitermate geschikt voor op vloerverwarming of -koeling.

PVC blijft niet achter, met speciale embossing lijkt deze meer en meer op een echte houten visgraat!

PVC - dryback/geplakt - in een keuken is een ideale vloerbedekking

PVC visgraat kan zowel in het woongedeelte als in het keukengedeelte. Praktisch, mooi en onderhoudsvriendelijk allemaal in een product!

Praktisch en mooi: visgraat in je woning, met pvc heel onderhoudsvriendelijk

In dit appartement is een van de meest populaire designs in pvc visgraat gekozen: een klein beetjes rustiek (met wat noestjes en kleurverschillen), een beetje white-wash en een beetje naturel kleur. En dat allemaal in een product!

PVC visgraat - in appartement met vloerverwarming - ontzettend praktisch en toch authentiek. Bij MoreFloors Breda vind je tal van voorbeelden

 

 

De RC waarde van een dryback PVC (plak pvc) is bijna net zo laag als die van keramisch parket. En anders dan bij een houten visgraat op vloerverwarming kun je bij een pvc vloer zonder probelemen wel een kleed op de vloer plaatsen om e.e.a nog huiselijker te maken.

 

PVC is gewoon praktisch en met de moderne print en emboss technieken vaak niet van een echte houten vloer meer te onderscheiden. Ook prijstechnisch valt dit type vloer binnen heel veel budgetten.

 

Bovenstaand design is trouwens ook in een click-versie (losleg systeem) en in een "plankenvloer" te verkrijgen, zowel als dryback als in een clickversie - en dan heeft de vloer z'n eigen ondervloer al in zich. 

 

Laat je eens verrassen en kom eens langs bij MoreFloors Breda om al onze visgraat vloeren te bewonderen. Wedden dat er een voor jou bij zit?
Wel graag een afspraak maken, maar dat spreekt tegenwoordig vanzelf.