;

12/07/2019

Project - Keramische Koi Karpers in de keuken

 

Koi karpers verwacht je in de tuin, in een mooie (grote) siervijver. Niet echt in de keuken - en in de pan zou trouwens enorm zonde zijn van deze op zich prachtige beesten.

Toch maakt onze Italiaanse leverancier dit mogelijk! Op de wand dan wel te verstaan.

 

Keramische Kasai wandtegels, in uiterzonderlijke vorm: 25 bij 150 cm. Kasai klinkt Japans en deze reeks vertoont zeer veel Japanse trekjes. Onder andere door de Samurai set - van 24 of 6 stuks - die, in de juiste volgorde ge-installeerd, je keukenwand in een heus Oosters schilderij vol met Koi karpers en andere Japanse symbolen omtovert.

Keramische Koi Karpers, vanuit Italie bij MoreFloors Breda te koop

Hierboven een groot deel van de set van 24 Samurai witte uitvoering die, als het alle tegels geplaatst worden een schilderij van 3 bij 3 meter creeeren.

Koi karpers uit de Samurai serie, witte uitvoering met witte keramische lijst

De Kasai begint met keramische tegels in "verbrand hout" in drie kleur keuzes: wit, grijs en zwart. Plaats een witte uitvoering rond de Samurai tegels en je hebt een heus schilderij aan de muur.

Kasai Keramsiche Koi Karpers groot en in schilderij vorm in keuken.JPG

Een unieke keuken, met keramische tegels tegen de wand die - zoals je hierboven kunt zien - er een Oosterse sfeer aan toevoegen, op een simpele manier. Tevens ook heel erg praktisch, zo schoon te maken met water en (speciale) zeep.

 

Laat je inspireren, deze Samurai is net als de begin serie van de Koi, in een witte, grijze en zwarte versie te verkrijgen. Zoals hierboven al gezegd, meet de set van 24 tegels (elk 25 bij 150cm) totaal 3 bij 3 meter. Een set bestaat uit een aaneengesloten groot tafereel.

 

Geen plaats voor een 3 bij 3 meter tegelwand? Probeer dan eens de set van 6, deze meet totaal 1,5 bij 1,5 meter.

 

Combineren is natuurlijk ook mogelijk, zoals bij onze klant waar wij het eind resultaat op foto mochten zetten.

Meer over de Kasai serie:

 

Kasai, “vuur” is geïnspireerd op Shou Sugi Ban of Yakisugi, de traditionele, ambachtelijke, Japanse techniek
om het hout te bewerken door middel van verbranding en gewoonlijk bij cederhout een verkoolde laag te creëren om het te beschermen en het in goede staat te houden.

 

Kasai_standaard_wit.png

 

Zoals reeds eerder gemeld bestaat de basis tegel (25 bij 150cm) uit drie "'verbrande" kleuren: wit, grijs en zwart. Op zich ook heel erg mooi. Maar beschilderd - zoals de Samurai serie - krijgen de tegel echt iets unieks.

 

Bijvoorbeeld: kersenbloesem, in Japan een jaarlijks terugkerend fenomeen:

 

Kasai_kersenbloesem_combinatie_wit.png

Ook weer verkrijgbaar in wit, grijs en zwart.

 

Uit Japan komt ook het lijmen met goud om gebroken keramiek weer aan elkaar te hechten: Kintsugi (verbinden met goud). Deze Kintsugi reeks komt in sets van 3 tegels die op elkaar aansluiten:

 

Kasai_goud_zwart.png

Hier in zwarte uitvoering.

Maar ook in "losse" tegels te verkrijgen, zonder patroon.

 

Kom eens bij MoreFloors kijken en grandioze ideeen op doen voor elke wand in je huis, of het nu voor de badkamer, keuken of zelfs je woon- of slaapkamer. Laat je inspireren en maak van je huis iets bijzonders, iets speciaals!