19/07/2017

Eiken parket renoveren zonder te schuren, ja het kan!

 

Als vloerenspeciaalzaak krijgen we regelmatig vragen over het onderhoud en het renoveren van een bestaande eiken parketvloer. Meestal is schuren (nog) niet nodig, zolang de houten vloer onderhouden wordt. En soms is dat een hele leuke verrassing voor de klant, als wij hem of haar vertellen dat met een rigoreuze onderhoudsbeurt schuren echt vergeten kan worden.

 

Zo ook de mevouw die anderhalve week geleden in onze showroom om advies en HardeWasOlie kwam vragen. Haar vloer, lange tijd niet echt onderhouden, zag er volgens haar niet meer uit en ze wilde, net als ze een tiental jaren geleden had gedaan de hele vloer schuren en opnieuw olieen. Door wat verder te vragen kwamen we er achter dat in dit geval goed schoonmaken – met een speciale reiniger van Royl – en dan een onderhoudsolie - ook van Royl- opzetten eigenlijk voldoende zou zijn. Mevrouw was ergens zichtbaar opgelucht, het stof van de vorige schuurbeurt zat nog in haar gedachten.

 

Met een gedegen uitleg en de twee producten vertrok ze vrolijk naar huis alwaar haar zoon aan het werk werd gezet voor de “grote schoonmaak”. Even vrolijk kwam ze gisteren weer bij ons in de showroom om het kleine boenapparaat te huren voor de laatste stap: het aanbrengen en uitboenen van de onderhoudsolie. Vandaag stond ze stralend terug, missie geslaagd!

 

Haar vloer ziet er – zie de foto’s van voor en na het rigoreuze onderhoud – weer stralend uit en kan er weer jaren tegen aan, zolang er regelmatig normaal onderhoud op wordt gepleegd: eens in de 5 – 6 maanden het aanbrengen van een vloeibare polish/was en indien nodig dweilen met een speciale houten vloer zeep is ruim voldoende om ook uw vloer er voor jaren gezonder en mooier te laten stralen.

Heeft u behoefte aan onderhoudsproducten voor uw houten vloer? Kom eens een keer langs in onze showroom, we geven u graag advies!