;

31/08/2019

Onderhoud is behoud, maar dan zo makkelijk mogelijk

 

Moderne mensen willen vooral genieten, van alles. Dus ook van hun (nieuwe) vloeren en zo min mogelijk tijd besteden aan het noodzakelijke onderhoud ervan. Toch is "onderhoud het behoud" van de vloer en zal er dus van tijd tot tijd gepoetst moeten worden.

 

Maar niet meer op de manier(en) van vroeger, niet meer op de knieen met een boenborstel, potten was of een keer per jaar de hele huisraad op straat moeten zetten omdat de vloer zo nodig "gedaan moet worden".

 

Ook moderne leveranciers gaan met hun tijd mee - niet alleen de vloeren producenten maar ook producenten van onderhouds producten - en zorgen ervoor dat het onderhoud niet een groot obstakel wordt en vanwege tijdsgebrek niet (meer) uitgevoerd wordt, wat op de lange duur de vloer (onnodig) kan beschadigen en zijn levensduur kan verkorten.

Houten vloeren zijn niet moeilijk te onderhouden, MoreFloors Breda vertelt je er meer over

Houten vloeren zijn tegenwoordig net zo simpel te onderhouden als keramische tegels en pvc

Keramisch parket net zo makkelijk te onderhouden als keramische tegels, met MoreFloors Breda's onderhoudstips

keramisch parket, net als keramisch tegels, is zeer onderhoudsvriendelijk, mits het juiste product gebruikt wordt.

Boenwas hoeft niet meer!

 

De opmerking die we regelmatig in onze showroom horen is: ik wil geen hout, want dat vraag zo veel onderhoud! 

 

Wel nu, misschien vroeger wel, maar tegenwoordig kan echt een kind de was doen - want het boenen met boenwas is echt voorbij!

Naast speciale makkelijk te bedienen apparaten zoals de Bona Spraymop (die zowel niet te nat reinigen en de vloer voeden) heeft MoreFloors tal van andere, makkelijk te gebruiken, onderhoudsproducten voor elke houten vloer (gelakt of geolied) van de Duitse firma Saicos, zelf in een spray voor het plaatselijk onderhouden van eventuele "loopvlakken".

 

Is er ook vloerverwarming in huis dan raden we aan om de vloer met bijvoorbeeld Saicos Wax-Care Polish te behandelen net voor het echt kouder wordt en de vloerverwarming hoger gezet wordt. De hogere temperatuur kan het hout uitdrogen, maar doordat de vloer gevoed is met vloeibare was is het effect op het hout te verwaarlozen. Na de eerste echte lente dagen, waar de zon zijn kracht al weer laat voelen, kan de vloer opnieuw met de polish behandeld worden als soort van "voorjaarsbeurt". De vloer zal je erg dankbaar zijn, mooi en gezond blijven en nog heel veel jaren mee kunnen.

(Het "moet ik mijn vloer elke 5 jaar schuren" is hiermee ook beantwoord - niet zolang de vloer goed en nu dus makkelijk onderhouden wordt.)

 

Voor mensen die (toch) regelmatig de vloer willen doen is er Saicos Wash-Care . Dit wordt in het dweilwater gedaan (kan zelfs elke twee weken) waar met een goed uitgewrongen dweil of doek de vloer zowel gereinigd als gevoed wordt. Door het kleine beetje was wat in dit product zit droogt de houten vloer niet mat of gevlekt op.

Saicos_EcolIne-Wax-Care.png

BonaSprayMob.jpg

Een ander groot voordeel van de Saicos houten vloeren onderhoudsproducten is het feit dat ze universeel voor elke behandelde vloer geschikt zijn, wat voor lak of olie er origineel ook gebruikt is. 

 

Keramieke vloer, tegels en parket: gebruik het juiste middel!

 

Hoewel iedereen weet dat een tegelvloer zeer onderhoudsvriendelijk is, is het gebruik van een allround allesreiniger toch af te raden. Sommige laten een vet filmlaagje achter wat opzich weer vuil en stof aantrekt plus een doffe uitstraling geeft. Vooral met cementgebonden tegels moet je echt een geschikte reiniger gebruiken.

 

Zodra je tegelvloer gelegd is raden we aan om HMK (Moeller) R183 te gebruiken. Dit haalt de cementsluier er af en dit volg je op met HMK (Moeller) R157 (Intensieve reiniger).

Bij een natuurstenen vloer kun je het beste HMK (Moeller) S324 Vlekstop gebruiken, dit impregneert het (toch wat) poreuze oppervlakte wat het vuil en vetafstotend maakt.

 

Voor regelmatig onderhoud aan de keramische of natuursteenvloer raden we HMK (Moeller) P324 Edelzeep aan. Simpel toe te voegen aan het dweilwater voor een subtiel glanzend uiterlijk.

 

P324 Edelzeep.png

R183 Cementsluier.png

Voor alle aan te raden reinigers en onderhoudproducten voor keramische vloeren en natuursteen bezoek onze speciale onderhoudswebsite - waar alle producten ook nog eens simpel te bestellen zijn.

PVC en marmoleum - dweilen is (vaak) voldoende

 

Beide vloertypes zijn zeer makkelijk in onderhoud: vegen, stofzuigen en af en toe een dweil er over heen voldoet hier. Maar zoals bij keramiek, niet elk schoonmaakmiddel is geschikt voor deze vloeren. Ook hier kan een verkeerd middel meer kwaad dan goed doen.

 

Voor PVC kun je ook Saicos reinigers gebruiken, de Bona Spray mob heeft een speciale PVC uitvoering en ook Floorify heeft z'n eigen onderhouds product. Alle, door MoreFloors aangeraden, onderhoudsproducten voor PVC vind je hier "Onderhoud PVC".

 

ConnyReiniger.png

 

 

Ook Marmoleum kan worden onderhouden met Saicos reinigingsmiddelen, de productent van Marmoleum heeft ook een speciaal reinigingsproduct: Monel.

 

Is een luchtbevochtiger noodzakelijk?

 

Vloeren, vooral houten vloeren, zijn gediend bij een gelijkmatige luchtvochtigheid. Maar in ons kikkerlandje is het elke maand afwachten wat het weer doet: tropisch warm of koud en nat - en alles er tussen in. Probeer dan maar eens een gelijkmatige luchtvochtigheid in je huis te bewaren. Vooral in de winter kan het aardig droog worden en dan kan een luchtbevochtiger uitkomst bieden.

MoreFloors heeft een aardig assortiment aan luchtbevochtigers beschikbaar voor je, van koudwater tot Ultrasone, in simpele vierkante of rechthoekige bakken tot stijlvolle vormen.

 

Oskar.png

evaKlein.png

Boneco120.png

 

 

Alle onderhoudsproducten bij elkaar

MoreFloors heeft speciaal voor al het onderhoud voor alle vloertypes op een website voor je bij elkaar gezet, of je nu een houten, keramische, pvc, marmoleum, laminaat of zelfs woonbeton vloer hebt, je vindt hier echt alles wat je nodig hebt.

Kies er voor om de producten te bestellen en op te halen in onze showroom of laat ze simpelweg bij je thuis bezorgen, jij maakt de keuze.

Op deze site kun je per product direct lezen waar het geschikt voor is en nog meer.

 

Mocht je daarna toch nog vragen hebben, kom gewoon langs of bel even, we staan natuurlijk ook voor onderhoud altijd voor je klaar!