;

20/03/2019

Geluidsisolatie onder tegels, kan dat?

 

Tegenwoordig geldt in heel veel appartementen een geluidsnorm voor vloerbedekking van - 10dB. Bij zwevende vloeren, zoals hout of pvc vloeren beschikken we daarom al jaren over gecertificeerde ondervloeren die deze eis halen.

 

Maar wat als je keramische tegels wilt EN de vve van jouw appartement een additionele eis heeft voor geluidsisolatie zodat je op -15 dB moet uitkomen? Ook dan ben je bij MoreFloors aan het juist adres!

 

Door het gebruik van een speciale ondervloer - een zgn geluiddempende ontkoppelingsmat - hebben we deze maand in een exclusief appartement in Breda aan de extra geluidseis kunnen voldoen. Deze ontkoppelingsmat is warmtedoorlatend en kan daarom ook toegepast worden bij vloerverwarming - RC waarde = 0.038 m2/KW.
(Let op: deze mat is alleen in samenhang met levering en installatie van keramische tegels/keramisch parket door MoreFloors beschikbaar!)


De tegelvloer ligt tevens geheel vrij van de muur omdat daar ook randstroken tegen aan zijn gezet - die na het leggen van de tegels op de juist hoogte worden gesneden.

Speciale ondervloer voor geluidsisolatie bij keramische tegels - bij MoreFloors Breda

Eerst is de geluiddempende ontkoppelingsmat (speciale ondervloer voor keramische tegels) gelegd, daarna is er begonnen met de eerste rij keramische tegels - 80 x 80 cm - te installeren

Om aan de geluidsnorm te komen wordt ook aan de wanden gedacht - MoreFloors Breda

Om aan de geluidsnorm te komen, worden ook op tegen wand randstroken geplaatst - die later op de juiste hoogte worden gesneden.

Voor de bevestiging van de tegels op de zwevende ondervloer is de zng butterfloating methode gebruikt, voor extra geluidsisolatie: zowel de ondervloer als de tegel zelf krijgt een lijmlaag.

 

Butterfloating - dubbelzijdig lijm aanbrengen - voor beter geluidsisolatie - MoreFloors.jpg

Butterfloating in actie! Lijm op de tegels en lijm op de ondervloer.

 

Keramische tegels leggen op speciale ondervloer - MoreFloors.

 

Vele handen maken licht werk van dit grote project. Door de grootte van de tegel wordt ook een levelingssysteem gebruikt, zodat elke tegel op gelijke hoogte als z'n buurman komt en er geen struikelpunten worden veroorzaakt.

 

Levelingsysteem bij grotere keramische tegels een must - MoreFloors

 

Hier zie je een close-up van het levelingsysteem, die na het plaatsen van de tegels het geheel op eenzelfde hoogte houden totdat de lijm is uitgehard en er geen beweging meer in zit. 

Daarna worden ze weggehaald en wordt de gehele vloer gevoegd - in een passende kleur die altijd met de klant van te voren wordt overlegd.

 

Dus niet alleen bij zwevende vloeren kun je bij MoreFloors terecht om de juiste geluidsnorm te behalen, ook voor vloeren die volverlijmd moeten worden, zoals keramische tegels, houten visgraat, marmoleum of plak pvc met additionele geluidseisen kunnen wij je van dienst zijn.

(Let op: deze ontkoppelingsmat is alleen in samenhang met levering en installatie van keramische tegels/keramisch parket door MoreFloors beschikbaar!)

 

Kom eens langs!