;

07/04/2020

Eco-vriendelijk alternatief voor een gietvloer: Marmoleum

 

Gietvloeren; een verzamelnaam voor epoxy-, PU- ( Poly Urethaan), cementgebonden-, egaline- , betonlook en zo zijn er nog meer omschrijvingen van dit type vloerbedekking. Kortom vloeren die naadloos worden aangebracht en een industriële uitstraling hebben.

 

Een mooie, strakke gietvloer - nadat ze zo'n vloer op een foto hebben bewonderd vragen veel bezoekers hierom. Maar je woont nu eenmaal niet in een foto en wij vertellen ze dan ook altijd dat de verwachtingen van zo'n vloer negen van de tien keer hoger gespannen zijn dan dat een gietvloer kan waarmaken (strepen door zolen van schoenen, doortekening van de onderliggende dekvloer, scheurtjes, onderhoudsvriendelijk?  ja en nee, bedenk dat strepen en vlekken echt niet altijd zomaar weg gepoetst kunnen worden).

 

Sommige bezoekers zijn dan teleurgesteld (maar wij vertellen vanuit onze 16 jaar ervaring in vloermaterialen onze bezoekers gewoon wat ze wel of niet mogen verwachten van een soort vloer, ook al is dat niet altijd wat de bezoeker eigenlijk het liefst wil horen). Andere bezoekers herkennen in onze waarschuwing dat wat ze ook al vaker hebben gehoord of online hebben gelezen.

 

Nu heeft MoreFloors Breda ook alternatieven: keramische tegels in extreem grote afmetingen maar ook Marmoleum kan een goed ( en ook nog prijsvriendelijker) alternatief zijn. Allemaal vloeren die niet streep- scheur- vlek gevoelig zijn en wel zeer onderhoudsvriendelijk.

 

Eén van de alternatieven is een strakke marmoleum vloer. Toen we onlangs een foto hiervan op onze Faceboek pagina plaatsten met de vraag: wat voor vloer is dit, werd er gelijk "gietvloer" geroepen. 

Marmoleum, als zeer succesvol gietvloer alternatief. Sterk, eco-vriendelijk en met een strak uiterlijk

Zo strak als een gietvloer, zo onderhoudsvriendelijk als keramische of pvc tegels, 97% natuurlijke stoffen zoals jute en lijnolie.

Marmoleum, zeer praktisch in een keuken, dweil er over en schoon (probeer dat eens bij een gietvloer!)

Ook in keukens is marmoleum enorm praktisch, zeer onderhoudsvriendelijk en toch een strak uiterlijk

Marmoleum komt in verschillende selecties, van uniforme kleuren, iets wat gemarmerd - in een soort betonlook - en zelfs met gehakselde cacao-doppen (van een naast gelegen cacao fabriek, dus wederom eco-vriendelijk gebruik van reststoffen). Dus niet alleen in de zwaar gemarmerde uitstraling die je misschien herinnert uit je schooltijd.

 

Marmoleum kan zonder lasnaad ge-installeerd worden voor een nog strakker uiterlijk.

 

Marmoleum: een geweldig alternatief voor  een gietvloer; 97% natuurlijke materialen, CO2 neutraal, in Nederland geproduceert, ook zeer geschikt voor vloerverwarming/koeling.

 

MoreFloors: marmoleum als zeer strakke, moderne vloerbedekking in elk interieur

 

Zeg nou zelf, toch net een gietvloer?

 

Kom eens langs in onze showroom zodat we je alle versies, kleuren en kleurcombinaties in Marmoleum kunnen laten zien. Combineren van verschillende kleuren Marmoleum kan natuurlijk ook, zonder storende overgang of lasnaad.

 

Voor een streeploos, scheurloos en onderhoudsvriendelijke strakke vloer: kies Marmoleum!