;

25/05/2018

Uitgelicht: Bamboe – een puur natuur(lijke) keuze

 

Als iemand het over een houten vloer heeft, zien de meesten een eiken houten vloer voor zich – ook heel erg mooi! Maar Bamboe, eigenlijk een grassoort, wordt ook tot de houten vloeren gerekend. En waarom ook niet?

Een Bamboe vloer wordt uit een van de snelst groeiende hernieuwbare grondstoffen gemaakt, een grondstof die al na 4 jaar gesnoeid kan worden en nog jarenlang daarna gesnoeid kan blijven worden. Stel daar een Eiken boom tegenover, die slechts na 30 jaar van groei eenmalig gekapt kan worden.

MoreFloors Breda heeft ook tal van bamboevloeren

Naast deze eco-vriendelijkheid is een bamboe vloer ook 6 keer zo hard als een eiken vloer, en is daarmee ook een van de meest duurzame (in de betekenis van “gaat lang mee”) natuurlijke vloerbedekkingen die je kunt bedenken.

Keuzes in vloeren

Tot zo’n 10 – 15 jaar geleden had je een beperkte keuze in Bamboe vloeren: 4 wel te verstaan.
Twee verschillende kleuren: naturel en caramel – een natuurlijke verkleuring van naturel bamboe waarbij door verhitting de suikers in de plant “carameliseren” en daardoor de karakteristieke caramel bruin krijgen.
En twee verschillende samenvoegingen van de stroken Bamboe: plain-pressed - drie lagen bamboe “horizontaal” geplakt waarbij de groeiringen sterk zichtbaar zijn - en side-pressed - stroken die een kwartslag gedraaid worden voordat ze tegen elkaar geplakt worden.

soorten bamboe vloeren

Tegenwoordig is slechts 4 keuzes niet meer voldoende, iedereen wil zijn eigen smaak en voorkeur terugzien in zijn interieur. Daar heeft ook Moso – de bekendste producent van Bamboe vloeren in Nederland en ver daarbuiten – zich in gevonden en kun je nu kiezen uit tal van soorten Bamboe vloeren, zoals lamel- en multiplanken, visgraat, hoogkant mozaiek en zelfs in “houtlook” stijl waarbij elke bezoeker van je huis zich zal afvragen waar je die mooie “houten vloer” vandaan hebt

 

 

Morefloors bamboevloer, met houtlook print

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Density Caramel Houtlook wit-geolied – alsof je een eiken houten vloer met wite-wash finish in huis hebt gehaald.

 

Plus is er naast de plain- en side-pressed een nieuwe samenstelling bijgekomen: density waarbij de bamboe vezels als bij een OSB plaat door elkaar gehusseld zijn, waardoor de groeiringen bijna verdwenen zijn en de vloer nog denser (harder) is geworden – een voorbeeld zie je hieronder in de hoogkant density caramel mozaiek.

 

bamboe hoogkant mozaiek van Morefloors Breda

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals je in bovenstaande fotos kunt zien, er voor elks wat wils in deze puur natuur(lijke) keuze als hoogwaardige vloerbedekking.

 

Kom dus gerust langs in onze showroom op de Neerloopweg te Breda (Woonboulevard) dan laten we je tal van (grote) monsterborden zien zodat je direct goed kunt invoelen hoe een van deze vloeren een rijke en eerlijke toevoeging kan zijn in jouw huis.
Tot ziens!