10/02/2017

OBLY TOUR:: PAKHUYS GASTHUYSPOORT BREDA

In deze OBLY Tour een pakhuys met een loftgevoel in hartje centrum Breda. Op de onderstaande foto's kan je goed zien hoe bijzonder dit project is. Voor de transformatie was dit een vergeten hoek in Breda. De architectuur uit de jaren 70 en 80 paste niet meer in het huidige tijdsbeeld en werd door veel inwoners van Breda als "lelijk" ervaren. Bedaux de Brouwer architecten heeft uiteindelijk getekend voor een geheel nieuw ontwerp waarbij gekozen is voor transformatie in plaats voor nieuwbouw. 

Het voormalige kantoor van de sociale dienst is getransformeerd naar 6 ruime pakhuyzen. Omdat er gekozen is voor transformatie in plaats van nieuwbouw, is de bestaande constructie behouden en heeft de begane grond een vrije plafondhoogte van bijna 4 meter, wat de huyzen het speciale loftgevoel geeft. Ook de 1 e en 2e verdieping hebben een vrije plafondhoogte van ruim 3 meter wat een enorm ruimtelijk effect geeft. De betonnen plafonds zijn nog steeds zichtbaar, samen met de bestaande kolommen geeft dit een industriële uitstraling.

Er komt behoorlijk wat kijken bij de inrichting van een huis als dit, zeker als het casco wordt opgeleverd. De eigenaren, mensen met een uitgesproken smaak en duidelijke visie van wat zij willen, hebben gekozen voor het vakmanschap van 2 ondernemers uit Breda.

Voor alle vloeren in de woning hebben zij zich gericht tot Joep Schellekens van MoreFloors uit Breda. Hij heeft met de eigenaren na uitvoerig overleg gekozen voor verschillende type vloeren voor de diverse verdiepingen. Van een hele mooie gietvloer op de beganegrond om nog meer de loftuitstraling tot zijn recht te laten komen. Voor de eerste verdieping is gekozen voor een zeer exclusieve parketvloer van hoge kwaliteit met weinig noesten en van Zwitserse makelij.

Evert Louwerse van Louwerse de Jong heeft met zijn team het ontwerp en realisatie van de keuken gedaan en al het overige maatwerk in de woning. Er is veel gebruik gemaakt van zwart staal in zijn ontwerp, ook weer met het accent op het industriële en loftgevoel.

 

Op de bovenstaande foto is de mineraal beton gietvloer goed te zien. Mooie kleur die helemaal past bij de inrichting en het zwarte staal van de deuren en keuken. Een eigentijdse inrichting van de woning met veel vintage items zoals de allemaal verschillende stoelen aan de eettafel.

De keuken beslaat het grootste gedeelte van de benedenverdieping. In samenspraak met Evert Louwerse is het ontwerp van de keuken gemaakt. Het uiteindelijke resultaat is een grote open keuken met een fraaie combinatie van hout en zwart staal. De muurzijde van de bestaande kolom tot de tuin is gebruikt voor een geheel op maat gemaakte wand van zwart / mat plaatmateriaal waarin alle apparatuur is verwerkt en een natuurstenen blad met spoelbak. Voor het koken is een kookeiland geplaatst met Pittcooking, ook weer een natuurstenen blad en aan de onderzijde afgewerkt met eikenhout. Boven het kookeiland een constructie van ook weer zwart staal als opbergruimte.

 

Naast het keuken gedeelte is de bijzondere trap geplaatst. In eerste instantie was er een dichte standaard trap voorzien. In samenspraak met de klant is deze trap open geworden en gemaakt van staal met massief eiken treden, helemaal passend bij de moderne Loft style. De trap is geproduceerd en geplaatst door Vermeulen trappen te Etten-Leur. De ruimte aan de straatzijde die in gebruik is als homeoffice is gescheiden door enorme zwarte stalen deuren met een hoogte van bijna 4 meter. 

 

Op de eerste verdieping is de woonkamer gesitueerd. Een super gezellige ruimte met weer een hele andere sfeer dan de industriële uitstraling van de benedenverdieping. De warme sfeer komt mede door de houten vloer. De vloer is een exclusieve Bauwerk Parket verouderde vloer die zeer geschikt is voor vloerverwarming. De Europese eiken parketvloer is met een uniek ID-plaatje & garantiepakket geleverd door MoreFloors.

 

De vloeren in de slaapkamers op de 1 en 2e verdieping zijn uitgevoerd in marmoleum van Forbo in een uni kleur, effen walton lead. Ook deze ruimtes hebben weer een geheel eigen uitstraling en gevoel. Al het maatwerk zoals de kasten zijn uitgevoerd door Louwerse en de Jong.

 

Mooi mooi mooi. Een huis met op elke verdieping een andere uitstraling en gevoel wat helemaal past in deze tijd en op een top locatie in het centrum van Breda.

Wil je in contact komen met Joep Schellekens voor meer informatie over de vloeren in dit project? Klik hier voor zijn contactgegevens op zijn profielpagina.

Voor informatie over al het maatwerk, stalen deuren en de bijzonder mooie keuken, klik hier om naar de website van Louwerse en de Jong te gaan. Binnenkort zijn alle projecten van deze expert op interieurgebied te zien op OBLY.com.

Het indelingsplan en het advies hierover is gedaan door Paul de Bruijn - Planadvies en Ontwerp ook uit Breda. Voor meer informatie klik hier voor zijn gegevens.